ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ

ΜΆΝΗ

Τα τελευταία 1100 χρόνια το όνομα Μάνη ορίζει τον τόπο που κατέχει η μεσαία από τις τρείς χερσονήσους στη νότια Πελοπόννησο. Η Μάνη χωρίζεται σε βόρεια και νότια. Στην νότια συναντάμε και την προσηλιακή Μάνη, η οποία έχει πλαγιές απότομες που πέφτουν στον Λακωνικό Κόλπο. Ίσως από τα πιο όμορφα και άγρια τοπία στην Ελλάδα. Εδώ, λοιπόν, στην προσηλιακή Μάνη 4.30 περίπου ώρες από την Αθήνα βρίσκεται το “Πόρτο Κάγιο” το λιμάνι των ορτυκιών. Ένα φυσικό λιμάνι που υπήρξε καταφύγιο για τα πλοία από τα αρχαία χρόνια.

Συνεχίζοντας τις εκδρομές σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον Γερολιμένα που σου κόβει την ανάσα με τον πελώριο βράχο του. Εκεί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας το βράδυ. Φυσικά θα επισκεφτείτε και την Αρεόπολη, την πρωτεύουσα της Μάνης που λέγεται πως ήταν αφιερωμένη στο Θεό του πολέμου Άρη. Είναι η πόλη που στην πλατεία της υψώθηκε το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης το 1821. Λιθόστρωτη και παραδοσιακή ,αναλλοίωτη από το πέρασμα του χρόνου είναι ιδανική για να κάνετε τα ψώνια σας. Ανάμεσα απο την Αρεόπολη και τον Γερολιμένα βρίσκονται και τα σπήλαια Δυρού που συγκαταλέγονται στα ομορφότερα του κόσμου.
Τέλος, μην ξεχάσετε βέβαια να δοκιμάσετε και τις μανιάτικες τοπικές γεύσεις όπως λαλάγκια (ζυμάρι τηγανητό), σύγκλινο (καπνιστό παστό χοιρινό) και λουκάνικα, με πολλές παραλλαγές στο μαγείρεμα. Στο Πόρτο Κάγιο επίσης θα φάτε και φρέσκο ψάρι, μαρινάτο γαύρο, που όμοιό του δεν θα έχετε δοκιμάσει μιας και ο λακωνικός κόλπος πλούσιος στο αλάτι και το ασβέστιο φημίζεται για το νόστιμο ψάρι.
Καμία μέρα δεν είναι όπως η προηγούμενη στη Μάνη. Εναλλαγές τοπίων, χρωμάτων ακόμα και γεύσεων θα σας ενθουσιάσουν και θα σας γοητεύσουν.

Porto Kale WhatsApp Chat
Welcome to Porto Kale! Use this box to send me a message via WhatsApp...